27 Aralık 2010 Pazartesi

Biraz Aptal Olsan Sevebilirdim Seni



Bazılarının üniversiteyi bitirmesi, iş bulması, mevcut işinde 1-1,5 yıl geçirmesinin ardından yaşamaya başladığı tuhaf, menopozik-andropozik bir durum var. Aklını başına devşirmeden, aklı başındaymış gibi davranmak için yoğun çaba harcıyor bazıları. Üniversitede bahar şenliğinde içip çimlere sızan, oradan kalkıp tüm cesaretiyle ormanda tilkiler arasında sevişmeye koşan çocuk gidiyor, yerine bunlardan bahsetmemeye yemin etmiş, düzenli hayat peşinde koşan, gördüğü karşı cinsi ilk olarak beraber evde dizi izlerken arzulayan ve ""hayali üç kelime"" olan kariyer manyağı biri geliyor. Tamam büyüdün artık, eski sen değilsin, biliyorum ama bir ayağın çukur-daymış gibi ihtiyatlı adımlar atmanın anlamı ne, onu anlamıyorum. Artık senden yaşça çok daha büyüklerle muhatap oluyorsun diye onlar gibi davranmanın sana faydası ne ki? Yaşamak istediğin hayatı, sırf öyle yaşamaman gerektiğini düşündüğün için bir kenara atmak neden? Yarın yatakta iki büklüm olup, sevişmeye bile halin kalmayınca ne yapmayı planlıyorsun?

Gözlemim şu ki; böyle tiplerin en büyük çılgınlığı çift oldukları anda başka bir çifti de yanlarına alıp, yaşadıkları büyük şehrin yakınındaki doğal güzelliğe sahip yerlere yaptıkları hafta sonu turları oluyor genelde. Tıpkı annemle babamın yaptığı gibi. Kaçamak diye adlandırdıkları bu geziyi sürekli etraflarına anlatıp, facebook' dan paylaşıp,acayip bir şeymiş gibi yeniden yapmanın hayalini kuruyorlar.

Diesel' in yeni reklam kampanyasını bu insanlara ithaf ediyorum. "Be Stupid" . Mantığını bir kenara bırakıp, arada bir duygularla hareket etmenin hayatı ne kadar yaşanılır kıldığından dem vurmuşlar. Unutamayacağın hazlara ulaşmanın bir yolu olarak göstermişler aptallığı. "Smart has the plans, Stupid has the stories" ve "Smart critiques, Stupid creates" diyerek yukarıda bahsettiğim, yanına yaklaşmakta zorlandığım insanları aslında yaşamak istedikleri hayata davet ediyorlar. Hafta içi de içki içip geç yatabilecekleri, işe geç gidip patronlarına yalan söyleyebilecekleri, fazla irdelemeden tek gecelik kaçamaklara olur verip ertesi gün unutabilecekleri bir hayata....


P.S:  Dinleyin, Kendinize Gelin, Darlamayın Beni
http://fizy.com/#s/12g8ua




1 yorum: